Silke Giovedi Lana

 

 

Na het overlijden van Tosca nam ik het besluit om nooit meer een Maltezer te nemen. Mijn verdriet was heel groot om haar veel te jonge heen gaan. Lang heb ik dat niet volgehouden. Na een maand of 5 zonder schoot ligger, aandacht vragend hondje te zijn geweest ben ik toch weer op zoek gegaan naar een wit "molletje". Via de pup bemiddeling van de Maltezer vereniging een adres gekregen waar 2 teefjes waren. Wij gingen kijken, zagen en waren verkocht. De pups waren al oud genoeg dus gingen we met een pupje naar huis. Silke is de naam die ze van ons heeft gekregen. Het was eerst heel erg wennen, voor allebei. Tosca en ik begrepen elkaar zo goed en deze eigenwijze pup snapte nog helemaal niks!! Gelukkig heeft het wennen niet lang geduurd en werden we al gauw dikke vriendjes. Silke is een lief hondje die, om zo te zeggen, eerst de kat uit de boom kijkt. Ze is altijd heel blij wanneer er iemand op visite komt maar aanraken door een vreemde? Daar houdt ze niet zo van. Bij het ouder worden is het wel iets beter geworden, maar van harte gaat het nog steeds niet.

 

 

Silke is de stammoeder van Skey's Sunny. Deze naam is gekozen uit de namen van de 1ste pups die ze heeft gekregen, Skye en Sunshine. Silke was een perfecte moeder. Ze deed alles zelf en ik? Ik keek er naar en genoot ervan. In totaal heeft ze 2x een nestje gehad, beide keren een reutje en een teefje. Bij de 3e zwangerschap ging het fout. In de 6e week ging ze vloeien. Een sterilisatie was wat er moest gebeuren. Heel jammer, maar gelukkig is ze er zelf nog.

 

 

Showen was niet zo zeer haar ding en dat heb ik haar dan ook niet vaak aangedaan. Toen ze 8 jaar was is ze bij Clubmatchdag van de Maltezer Vereniging Nederland meegeweest en werd ze 1 ste bij de veteranen. Helemaal top! Het jaar daarop deed ze het precies het zelfde en ook in 2014 werd ze weer 1ste! Ze mag zich daarom Veteranen Kampioen 2014 noemen. Een vlg clubmatch zal ze dan ook niet meer mee gaan, iig niet om te showen maar mss voor de gezelligheid.

Silke gaat hier, hoop ik, nog een aantal mooie jaren beleven samen met haar dochter Thirza en haar kleindochter Nadiyya. Er lopen hier 3 generaties en ik heb de stille hoop dat het ooit 4 generaties gaan worden. De duimen moeten daar hun best maar voor doen.