Ik ben Wilma en woon sinds 1991 samen met Frans in De Betuwe. Dat ligt tussen Arnhem en Nijmegen. We hebben veel ruimte in en om ons huis. Je vindt daar o.a. een voliere met kanaries en andere kleine vogeltjes en een vijver met  goudvissen. De meesten uit eigen kweek. Dat is de hobby van Frans.

Ik heb meer met Maltezers en Maine Coons. Door de Coons ben ik begonnen met fokken in 2004. Dat was geweldig. Kittens zijn meteen kleine katjes. Na een paar nestjes zei Frans fok ook eens pupjes wat ook heel leuk is!

Nu wil ik jullie graag vertellen hoe mijn liefde voor de Maltezer is ontstaan. Die liefde is begonnen toen mijn dochter er mee thuiskwam, ik denk in 1994. Simba was zonder stamboom maar wel super lief.

Mijn Tosca is in 1997 hier komen wonen, gewoon voor de leuk en zij had wel een stamboom. Tosca is helaas niet zo oud geworden. In juli 2004 is zij tot mijn grote verdriet gestorven. Tosca was mijn alles mijn soul mate.

Na dit grote verdriet dacht ik nooit meer een Maltezer, maar dat is niet gelukt, gelukkig. In dat zelfde jaar is Silke hier komen wonen. Zij was een Sinterklaas cadeautje van mij aan mezelf.  Silke is het 1ste hondje waar ik puppies mee heb gekregen.

Silke heeft in 2006 haar 1ste nestje gehad. Zij kreeg een zoon en een dochter en in 2009 deed zij precies het zelfde. Uit dat nestje is Thirza hier gebleven. Ook zij mocht een keer mams worden.

Thirza werd moeder en van haar is hier een dochter gebleven. Er volgden meer zwangeschappen waar ik maar vooral Thirza, die een super mama was, heel erg van heb genoten. Nadiyya is in 2012 geboren en Linde in 2015. Zij mochten hier blijven.

 

Nadiyya is ook een paar keer zwanger geweest en in 2016 mocht haar dochter Kaley hier blijven en die mocht natuurlijk ook mama worden. Als Moeder Natuur  het toelaat gaat dat nog wel een keer gebeuren. Nadiyya haar laatste nestje was in 2021 en haar dochter Zoraya is hier gebleven als troost omdat we van haar andere pupje, Zyanya, helaas heel snel afscheid moesen nemen.

Helaas heeft Linde geen mama mogen worden. Zij werd ziek en moest geopereerd worden. Daarna was de droom van pupjes voor Linde voorbij.

Helaas hebben we in de zomer van 2021 afscheid moeten nemen van Silke op de leeftijd van 16 jaar en 9 maanden. Ze wordt erg gemist.