Tijdens de Clubmatchdag van de Maltezervereniging Nederland, 13-09-2015 werd ze 1ste en kreeg Linde van de Dhr. Wellens een Veelbelovend in de jongste puppy klas. Een leuk begin.

Bij de Clubmatch van Kynologenclub 's-Hertogenbosch en omstreken op 11-10-2015 werd ze wederom door Dhr. Wellens gekeurd en werd weer 1ste met een Veel Belovend in de Babyklas. Weer helemaal trots.

Bij het Brabants Rashonden Festival werd Linde gekeurd door Mr. G. Cox. Hij zei, she is beautiful!! Van hem kreeg ze een Uitmuntend 1 en werd ze beste teef. Genieten!!

Bij de 1ste echte show kreeg ze van Signore Martinez Noguera U1 de CAC in de jeugklasse. Ze was ook het mooiste teefje, weer een CAC en  was ze BOS. De BOB ging naar een mooi reutje. Ach, je kunt niet alles in 1x hebben. Ik trots? Echt wel.

Op de gezelligheid dag van de MVN werd Linde door de uitgenodigde da, die vertelde over hoe de tandjes te poetsen, gekozen tot mooiste hondje. Er waren zo rond de 25 hondjes en was ik weer heel trots op mijn meisje.

Dit was de 1ste show voor Linde die in de buitenlucht, lopen op het gras, werd gehouden. Ze heeft het weer heel goed gedaan al werd ze niet de winnares. Er waren 3 mooie meisjes die streden voor de 1e plek en Linde werd 2e met een heel mooi keurrapport.  We gaan vol goede moed op naar de vlg show.

In 's Hertogenbosch was een 2 daagse show (18+19 juni 2016)waar Linde mocht laten zien hoe mooi ze was. Helaas kon ik dat niet zelf doen omdat er thuis iemand was die mijn steun en aandacht nodig had. Gelukkig wilde mijn vriendin Anita haar wel showen en dat heeft ze goed gedaan. Op dag 1 haalde ze haar Jeugd CAC plus CAC en werd ze BOS. Ze kon niet winnen van de mooie reu. Ik was op afstand weer heel trots.

Ook de 2e dag werd Linde weer door Anita geshowd en wederom met een onvoorstelbaar succes voor mijn meisje. Ze moest weer tegen dezelfde tegenstandsters lopen en weer won ze. Jeugd CAC, CAC en BOB. Tot mijn grote verbazing won zij deze keer van de mooie reu die haar vader is. Zo trots op Linde en op Anita die haar zo mooi heeft gepresenteerd. Dank je wel daar voor. xxx

Linde mag zich vaaf nu Jeugdkampioen 2016  noemen en ze is pas 14 maanden oud!

Met dank aan Anita voor het showen en aan Jeanne van Beers 2016 voor het maken van de prachtige foto's!!!

Deze keer een show van EGCN in Gorinchem de 26e juni 2016.  Vandaag had Linde absoluut geen zin. Ze was dwars, wilde niet geborsteld worden en mooi staan of lopen al helemaal niet. Bij mij vertikte ze het helemaal en toen heeft Anita het overgenomen en  die heeft peentjes gezweet want ook bij haar liet Linde merken dat ze geen zin had. Ze kreeg wel een mooi keurrapport met het Jeugd CAC van de keurmeester maar meer zat er deze keer niet in. De winnares werd een mooie dame van 8 jaar die tot mooiste werd gekozen. Het veteranen meisje Dolcy van Anita. Zo super om haar te zien lopen met haar zwaaiende staart.

   

Vandaag 17-09-2016 was er weer de jaarlijkse Clubmatchdag van de Maltezervereniging Nederland. Linde was al een paar dagen niet zo in haar hum en dan heeft ze totaal geen zin in mooi staan! Lopen gaat dan nog maar in de houding? Echt niet. Toch vond de keurmeester, de heer H. van den Berg, haar een mooi meisje wat te lezen is in het keurrapport. Waar ik heel trots op ben is dat er o.a. op vermeld staat: blinkt uit in vachtverzorging!! Verder was alles mooi, het pigment, haar temperament, type, prachtige vacht enz. Ze kreeg een U2. Ben toch weer heel trots op mijn lieverd.

Ja en dan ontdek je waarom Linde niet mooi wilde staan, haar vacht niet mooi glad was en ze haar staart niet hoog wilde houden. De vlg dag was ze echt niet goed, dat was te zien. Haar helemaal nagekeken en toen zag ik bij haar achterkant een kraterachtig iets. Ik herkende dit niet. Ondertussen was ze ook erg misselijk. Naar de da (onderweg moest ze weer overgeven en daar zat een behoorlijke bloedplas bij, schrik) en die constateerde een ontstoken anaalklier!! Dat doet erg AUW!! Na de behandeling terug met ab, mager blikvlees en iets tegen de misselijkheid. De 1ste dag was ze aardig monter maar de dag erna helemaal lusteloos. Weer naar de da waar ze een prik tegen de buikpijn kreeg en sinds dien gaat het vooruit.

Als ze dit niet had gehad tijdens de show ben ik nog niet zo zeker dat dan ook dat andere hondje had gewonnen. Maar .... het aller belangrijkste is achteraf dat het weer goed gaat met mijn lieve meisje. 

Ondertussen is er alweer een jaar voorbij en was het weer tijd voor de jaarlijkse competitie binnen onze vereniging, Maltezer Vereniging Nederland. Linde was niet echt blij met al het gepoets en borstelen. Aan haar vacht was weinig eer te behalen want dank zij haar half broertje en zusjes was haar vacht, eerlijk gezegd, een ramp. Ze kreeg een heel mooi keurrapport van  Mevrouw T. Pillement-Heijden. Helaas niet goed genoeg voor een titel. Die ging, geheel verdiend, naar een prachtig reutje. Al met al was het een hele gezellige geslaagde dag. Vol goede moed op naar volgend jaar.

Het was toch wel gezellig want Linde haar nichtje Kaley was er ook.

Ja en dan is zijn we alweer een jaar verder. Op 14 april 2019 hadden we onze jaarlijkse Maltezer Club Matchdag en daaraan aansluitend de gezelligheidsmiddag. Al met al gezellig al waren er maar weinig show hondjes. De niet fokkers met hun hondjes daar en tegen waren met velen gekomen.  De sfeer was goed en de keurmeester Mevrouw W. Strijbos was goed te spreken over Linde. Alles was mooi alleen haar vacht mocht gladder. Dat was/ben ik helemaal met haar eens. Helaas is die niet zijde zacht te krijgen. We hebben een hele leuke dag gehad en we gaan zeker weten volgend jaar weer. Of we in de tussen tijd een andere show gaan doen?? Geen idee maar eigenlijk denk ik (nu) dat we dat niet gaan doen.

Dit is de afsluit foto van Linde haar show gebeuren. Na de operatie wil haar vacht niet meer mooi glad worden en is de tijd van papillotten indraaien verleden tijd. Niet dat we dat erg vinden. Het is dat het moest maar wat niet nodig is doen we niet. Nu is het ook niet zo erg dat, wanneer er pups zijn, die bij haar in de haren bijten. Niet dat het mag maar wanneer het gebeurt is het minder erg al vindt Linde het niet echt leuk wat te begrijpen is. Nu mag ze fijn met losse haren lopen en met mij wandelen waar de haren niet echt beter van worden maar dat nemen we op de koop toe. Ik kijk met trots terug op wat ze heeft bereikt in haar korte show periode. Voor mij is ze gewoon de Kampioen.